רקע
כחלק מתהליך בירור לזכאות עבור אזרחים הבאים לבקש קצבת נכות מביטוח לאומי, הם ניצבים בפני ועדה המורכבת מרופא/ה מומחה/ית בתחום ההתמחות הרלוונטי לבעיה הרפואית, וממזכיר/ה מטעם הביטוח הלאומי האמון/ה על תיעוד הפרוטוקול ועל הבטחת מיצוי הזכויות של האזרחים.
רבים ממבקשי הקצבה מגיעים לוועדות האלה בחשש, בחוסר ודאות ובתחושה שוועדה זו עתידה להשפיע על גורלם באופן משמעותי. סיטואציה זו, יחד עם המעמד החוקי הייחודי שקיים בועדות אלו (ועדות רפואיות מעין שיפוטיות) מערימה אתגרי תקשורת לא פשוטים עבור חברי הוועדה אל מול האזרחים.
הפרויקט קם בשיתוף של המוסד לביטוח הלאומי ומסר, המרכז הארצי לסימולציה רפואית על מנת לשכלל ולשפר את מיומנויות התקשורת של חבריי הוועדה אל מול האזרחים, בינם לבין עצמם וכמו כן לעודד פרואקטיביות קלינית וחתירה למיצוי הזכויות של האזרחים על ידי צוותי הוועדות.
קהל יעד
רופאים/ות ומזכירים/ות היושבים בוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי (וועדות לנכות כללית, לנכות מעבודה, וועדות ערר)
מטרות
תיאור
תרגול כישורי תקשורת – בכל סדנת תקשורת מגולמים שבעה תרחישים, המדמים וועדה רפואית. בכל תרחיש משתתפים רופא/ה ומזכיר/ת ועדה, ושניים או שלושה צופים. הצופים ממלאים טופס משוב וכותבים את הערותיהם על ההתנסות. התרחיש עצמו מצולם ונמשך 10-12 דקות. בתום הסבב מתחלפים הרופאים והמזכירים בתפקידים, וכך זוכים כל המשתתפים לצפות וגם לתרגל בעצמם.
דיון ותחקור – בתום כל תרחיש מעביר השחקן לרופא המתאמן משוב בונה ומלמד המתאר את תחושותיו מהמפגש. המשוב הינו אינטימי - אינו נצפה או מצולם. התחקיר מתבסס על נקודות לשימור ונקודות לשיפור.
בתום סבבי ההתנסות בתרחישים נפגשת קבוצת הרופאים והמזכירים עם מנחי הסדנה (רופאים מטעם המוסד לביטוח לאומי ומומחי תקשורת מטעם מסר), ומקיימים דיון בן שעתיים על ההיבטים התקשורתיים במפגשים שהתקיימו וניתנים דגשים קליניים או משפטיים, הרלוונטיים לנושא הנדון. בדיון זה צופים המתאמנים בקטעים נבחרים שהוקלטו בקיום המפגשים, ובאופן זה זוכה כל משתתף לצפות בהתנסות שלו ושל עמיתיו, ולקבל משוב הן מהעמיתים והן מהמדריכים.